ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντ. Σαμαράς: «Ανακριτική επιτροπή» σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας

23:34 - 06 Απρ 2015 | Πολιτική
Αντ. Σαμαράς: «Ανακριτική επιτροπή» σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας
Λόγο για... «ανακριτική επιτροπή», σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας, έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα είτε σε νέο μνημόνιο είτε σε μοιραίο ατύχημα.

«Θα χρειαστεί Εξεταστική για την έξοδο από το μνημόνιο που ακυρώσατε, για το πιστωτικό γεγονός που πλησιάζει και για το μνημόνιο που έρχεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αν δεν γίνει συμφωνία, αν χρεοκοπήσει η χώρα, άλλη Επιτροπή, ανακριτική επιτροπή, θα κάνουμε».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Ετοιμάζετε κατηγορητήριο για όσους κράτησαν τη χώρα όρθια, για όσους την κράτησαν μέσα στο ευρώ, αλλά θα καταλήξει σε κατηγορητήριο για την δική σας πολιτική».

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση των προσδοκιών του ελληνικού λαού και τόνισε ότι δεν έχει δικαίωμα να λειτουργεί διχαστικά στη χειρότερη στιγμή, την ώρα που δεν υπάρχει ρευστότητα, την ώρα που εναγωνίως αναζητούνται ενέσεις ρευστότητας από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των περιφερειών και την ώρα που κυβερνητικά στελέχη προαναγγέλλουν πιστωτικό γεγονός.

 

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η διερεύνηση πρέπει να αφορά την περίοδο από το 1981 και να επεκταθεί και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.