ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονες αντιδράσεις για τις απειλές Καμμένου περί τζιχαντιστών

20:08 - 07 Απρ 2015 | Πολιτική
Έντονες αντιδράσεις για τις απειλές Καμμένου περί τζιχαντιστών
Τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις συνέντευξη του υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην βρετανική εφημερίδα The Times, όπου εκτόξευσε νέες απειλές για μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών και τζιχαντιστών στην Ευρώπη σε περίπτωση που καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέρχεται για δεύτερη φορά στο ίδιο θέμα καθώς και στις αρχές Μαρτίου, είχε απειλήσει τους δανειστές ότι αν «χτυπήσουν» την Ελλάδα, «θα δώσουμε κι εμείς στους μετανάστες χαρτιά να πάνε στο Βερολίνο».

«Αν η Ελλάδα εξαφανιστεί, τότε διακυβεύονται πολλά περισσότερα από την οικονομική σταθερότητα και το ευρώ» αναφέρει ο υπουργός Άμυνας στη βρετανική εφημερίδα, κάνοντας λόγο για άσκηση bullying στην Ελλάδα από Βερολίνο και Βρυξέλλες με σκοπό να οδηγήσουν την Αθήνα «σε μια πλήρη και ολοκληρωτική οικονομική παράδοση».

Ο κ. Καμμένος προειδοποιεί ότι αν η Ελλάδα εκδιωχθεί ή αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη τότε «κύματα μεταναστών χωρίς χαρτιά, συμπεριλαμβανομένων ριζοσπαστικών στοιχείων, θα ξεχυθούν από την Τουρκία, οδεύοντας προς την καρδιά της Δύσης».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την επίθεση μέσω ανακοινώσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Πανο Καμμένο ότι δυσφημεί και εκθέτει την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο.Σύμφωνα με τον Κώστα Καραγκούνη, «όταν οι Τζιχαντιστές αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο, η διεθνής κοινότητα ανατριχιάζει από τέτοιες δηλώσεις» και «τις εκλαμβάνει ως άμεση απειλή».

«Υπάρχει και γεωπολιτικό κόστος από τέτοιες ανοησίες», υπογράμμισε ο κ. Καραγκούνης και διερωτήθηκε: «Ως πότε θα απομονώνουν τη χώρα από παντού;».

Βολές κατά του Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις του εξαπέλυσε και το Ποτάμι.

«O κ.Καμμένος αποφάσισε να βομβαρδίζει και την υπόλοιπη Ευρώπη με Τζιχαντιστές. Την προηγούμενη φορά είχε βομβαρδίσει το Βερολίνο. Ο Πρωθυπουργός έκανε τότε πως δεν άκουσε και δεν απάντησε στο ανάλογο ερώτημα που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στην κοινή συνέντευξή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Και καλά έκανε. Τώρα όμως, κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να δώσει μια απάντηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Οι προτροπές των υπουργών στους διαδρόμους της Βουλής προς τους δημοσιογράφους «μην ασχολείσθε με τον Καμμένο» δεν αρκούν για να καθησυχάσουν και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στην οποία απηύθυνε ο κ.Καμμένος την απειλή του. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η Ελλάδα θέλει συμμάχους και κάποιος πρέπει να σταματήσει όλους αυτούς που παίζουν στα υπουργεία, όπως θα έπαιζαν με το τρενάκι τους», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.