ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Τσίπρα - Μεντβέντεφ σε θετικό έδαφος

17:38 - 09 Απρ 2015 | Πολιτική
Συνάντηση Τσίπρα - Μεντβέντεφ σε θετικό έδαφος
Σε καλό κλίμα πραγματοποίηθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψής να υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα».

Ταυτόχρονα τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.

Απαντώντας ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι μπήκαν οι βάσεις για μια ριζική επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, «σχέσεις, οι οποίες έχουν βεβαίως πολύ βαθιές ρίζες», καθώς είναι δεδομένα τα αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας.

«Ωστόσο ήταν αναγκαίο να δώσουμε μια νέα ώθηση σ' αυτές τις σχέσεις, συζητώντας πάνω σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός» παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Εκτίμησε, τέλος, ότι «αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και ότι το 2016 θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας προς όφελος και των δύο λαών και χωρών μας, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών μας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Οι επαφές του πρωθυπουργού στη Ρωσία, ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση που είχε με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Αγ. Δανιήλ, ενώ τον κ. Τσίπρα συνόδευε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και οι υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Κοτζιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:12 - 09 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.