ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Δεν αντέχει άλλο η αγορά- Να κλείσει η συμφωνία

13:26 - 10 Απρ 2015 | Πολιτική
Σαμαράς: Δεν αντέχει άλλο η αγορά- Να κλείσει η συμφωνία
Κάλεσμα να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους τώρα απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο , όπου βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα.

«Κάθε άλλη καθυστέρηση δεν λέγεται διαπραγμάτευση, λέγεται μαρτύριο ασφυξίας», τόνισε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην αγορά, η οποία, όπως είπε, δεν αντέχει άλλο.

 

Χθες ο κύριος Σαμαράς επισκέφθηκε το φράγμα των Φιλιατρών, Μεσσηνίας, όπου  σε δηλώσεις του το χαρακτήρισε «έργο ζωής» για όλη την περιοχή. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιανούς, έργο που το ξεκίνησε όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, στις 9 Απριλίου του 2009, και ακριβώς έξι χρόνια μετά τελείωσε.

 

Σακελλαρίδης: Τι παροτρύνει ο κ. Σαμαράς την κυβέρνηση να αποδεχθεί;

 

Άμεση ήταν η αντίδραση  του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στις δηλώσεις αυτές του κ. Σαμαρά.

 

«Μαρτύριο ασφυξίας περνάει η αγορά εδώ και χρόνια. Ο κ. Σαμαράς το συνειδητοποίησε, τώρα, που νομοθετήθηκε η πιο σημαντική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των τελευταίων ετών, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να κάνει όσο κυβερνούσε», παρατήρησε ο κ. Σακελλαρίδης.

Διερωτήθηκε επίσης «τι παροτρύνει ο κ. Σαμαράς την κυβέρνηση να αποδεχθεί» για να κλείσει η συμφωνία: «Μειώσεις συντάξεων; Κατάργηση των επικουρικών; Αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων; Αυξήσεις στο Φ.Π.Α.; Ξεπούλημα δημοσίου πλούτου; Γιατί μια τέτοια συμφωνία δεν πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:55 - 10 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.