ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση… διαψεύδει το σενάριο των πρόωρων εκλογών

17:13 - 13 Απρ 2015 | Πολιτική
Η κυβέρνηση… διαψεύδει το σενάριο των πρόωρων εκλογών
Το έργο έχει αρχίσει να κουράζει. Η κυβέρνηση επιμένοντας σε ένα παιχνίδι σκόπιμων διαρροών σε ξένα ενημερωτικά μέσα και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επιχειρεί να πιέσει την πλευρά των δανειστών, με διάφορα πιθανά σενάρια που περιλαμβάνουν όλες τις εκδοχές της ρήξης- ακόμα και το ενδεχόμενο κυκλοφορίας διπλού νομίσματος.

Αφού εκτελωνιστούν οι εντυπώσεις και ο πολιτικός θόρυβος στην αμήχανη κοινή γνώμη, ακολουθεί η συνήθης διάψευση μέσω των γνωστών non paper.

Αυτή τη φορά, ήταν το δημοσίευμα της σεσημασμένης Bild που ήρθε να ταράξει τα νερά. Επικαλούμενη δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου που δήλωσε «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε», αναφέρεται σε σχέδια της κυβέρνησης για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ήρθε και η διάψευση. Κυβερνητικοί κύκλοι, δήλωσαν το απόγευμα της Δευτέρας:  «Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα».

Παπαδημούλης: Σενάρια σκοπιμότητας

Τις αναφορές της γερμανικής εφημερίδας περί πρόωρων εκλογών σχολίασε στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, καταλογίζοντας της σενάρια σκοπιμότητας.

«Η κυβέρνηση έχει σαφή εντολή για διαπραγμάτευση και κοινά αποδεκτή λύση και όχι για νέες εκλογές. Η Bild φτιάχνει και πάλι σενάρια σκοπιμότητας», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.