ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ. Μητρόπουλος: Δεν δέχομαι περικοπές όταν υπάρχουν καταθέσεις 100 δισ. στο εξωτερικό

09:15 - 14 Απρ 2015 | Πολιτική
Αλ. Μητρόπουλος: Δεν δέχομαι περικοπές όταν υπάρχουν καταθέσεις 100 δισ. στο εξωτερικό
Να δει το ζήτημα της «λίστας Νικολούδη» κάλεσε τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κοπούν συντάξεις και μισθοί την ώρα που υπάρχουν καταθέσεις 100 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.

Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι στη λίστα είδε ονόματα «πολιτικών από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων».

Μάλιστα, τόνισε ότι, όταν επέστρεφε στο σπίτι του στις 10 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα που κατέθεσε την ερώτηση σχετικά με τη λίστα Νικολούδη στη Βουλή, δέχτηκε σωματική επίθεση και ότι στη συνέχεια πήγε στον εισαγγελέα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά, που έφυγαν από τις τράπεζες την περίοδο της κρίσης, πρέπει να φορολογηθούν και ότι, πιο συγκεκριμένα, πρέπει να φορολογηθούν οι καταθέσεις άνω των 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε ότι «ο έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος», καθώς «οι δανειστές επιμένουν» σε περικοπές.

«Δεν μπορώ να δεχτώ μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία και την Παιδεία και όχι φόρους σε εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.