ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Δεν είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας θα κάνει "kolotoumpa"

17:18 - 14 Απρ 2015 | Πολιτική
FT: Δεν είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας θα κάνει "kolotoumpa"
Την άποψη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει "kolotoumpa" αντικρούει δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφέρει ότι από την σκοπιά των πιστωτών της Ελλάδας, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για τον Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει μια χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ:να δεχτεί την πραγματικότητα και να κυβερνήσει σαν δεξιός ή τουλάχιστον σαν λιγότερο αριστερός.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν χρειαστεί, ο Τσίπρας θα πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του από την αριστερή πτέρυγα που αντιτίθεται στο συμβιβασμό και να ηγηθεί ενός φιλοευρωπαϊκού εθνικού μετώπου με τα μετριοπαθή κόμματα που ηττήθηκαν στις εκλογές του Ιανουαρίου.

 

FT

 

Από τη σκοπιά της Αθήνας ωστόσο, η λεγόμενη «kolotoumpa» είναι αμφισβητήσιμη, λένε οι Financial Times και κάνουν αναφορά στις τρεις εξεταστικές επιτροπές που ενοχλούν τους πιστωτές (γερμανικές αποζημιώσεις, νομιμότητα των δανείων και αλήθεια για το χρέος).

 

Ο αρθρογράφος συμπεραίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και άπειρος στην εξουσία, αγωνίζεται σκληρά να εφαρμόσει όσα περισσότερα μπορεί από την αριστερή ατζέντα που τον έφερε στην εξουσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.