ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ για τη διαπραγμάτευση

19:29 - 16 Απρ 2015 | Πολιτική
Συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ για τη διαπραγμάτευση
Να προχωρήσουν ομαλά οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ από το Γιάννη Βαρυφάκη κατά την έκτακτη συνάντησή τους το απόγευμα της Πέμπτης. 

Η συνάντηση- που κράτησε 45 λεπτά και συμμετείχε και ο κ. Πολ Τόμσεν- έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας.

Η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησαν οι δύο πλευρές να έχουν καλύτερη επαφή για την μέρα προς μέρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και, στο πλαίσιο αυτό, προγραμμάτισαν τα θέματα μέχρι την 24η Απριλίου. 

 

Το εκτάκτο τετ - α - τετ  πραγματοποίηθηκε στον απόηχο του δημοσιεύματος των Financial Times, που έκανε λόγο για ανεπίσημη προσέγγιση Ελλήνων αξιωματούχων προς το ΔΝΤ, θέτοντας θέμα καθυστέρησης της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Αθήνα, με το Ταμείο να απαντά πως δεν είναι δυνατή μια αναβολή.

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με δηλωσή της,  έστειλε σαφές μήνυμα στην Αθήνα, ότι η καθυστέρηση στην καταβολή δόσης δεν αποτελεί ένα τρόπο δράσης που θα συνιστούσε στην Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι όσοι εμπλέκονται στο ελληνικό ζήτημα θα συνεχίσουν να εργάζονται με ταχύτερο ρυθμό και ανέφερε ότι το Ταμείο ενδιαφέρεται για την κατάσταση ρευστότητας όλων των οφειλετών της και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια επισήμανε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» για μετάθεση πληρωμών τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς δεν έχει εγκρίνει ποτέ παράταση για μια ανεπτυγμένη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στο Ταμείο σχεδόν 1 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις μέσα στον Μάιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΥΠΟΙΚ είχε συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ και την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, στις 5 Απριλίου, δηλώνοντας τότε ότι η Ελλάδα προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της εις το διηνεκές, και ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:21 - 16 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.