ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φωτιά" άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ η επέμβαση στο ΕΚΠΑ

15:09 - 18 Απρ 2015 | Πολιτική
"Φωτιά" άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ η επέμβαση στο ΕΚΠΑ
Βολές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον ευρωβουλευτή, Μανώλη Γλέζο και την νεολαίου του κόμματος, δέχτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, τον οποίο κατηγόρησαν ότι με την επέμβαση στην Πρυτανεία παραβιάστηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Μάλιστα ο Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του στο blog «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες», τόνισε ότι «η εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους συνολικά δεκατέσσερις (14) αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», υπό των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελεί ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο και την πανεπιστημιακή κοινότητα, την οποία κατηγόρησε για στάση αδιαφορίας, ενώ ευθύνες καταλόγισε και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κυβέρνηση.

«Οι αρχές της δημοκρατίας δεν μπορούν να είναι «α λα καρτ», ανάλογα με το ποιος κυβερνά. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε χωρίς ταλαντεύσεις το πανεπιστημιακό άσυλο και να κατανοήσουμε ότι δεν καταλαμβάνεται, δεν ιδιωτικοποιείται και βεβαίως δεν χρησιμοποιείται ως χώρος βίας και τρομοκρατίας από καμιά πλευρά», τόνισε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, σημειώνοντας καταλήγοντας ότι «οι μόνοι αρμόδιοι να το υπερασπίζονται είναι οι καθηγητές και οι φοιτητές».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πανούσης, υπεραμύνθηκε της επιχείρησης και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Πανούσης τόνισε πως δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου από την πλευρά της αστυνομίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, λέγοντας πως δεν έχει νόημα να μπει σε αυτή τη συζήτηση και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να εξηγήσουν τι εννοούν με τους όρους «αριστερή αστυνομία» και «αριστερή δικαιοσύνη».

Επανέλαβε, δε, τη θέση του ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να λύσει κοινωνικο-πολιτικά θέματα που έχει αφήσει στην άκρη η Πολιτεία και έφερε ως παράδειγμα το πρόβλημα στις Σκουριές, λέγοντας πως τηλεφώνησε και στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, ζητώντας του να βρεθεί λύση.

Διευκρίνισε ότι η αστυνομία θα παραμείνει στην τακτική της ήπιας διαχείρισης και σημείωσε πως όταν έφυγε η κλούβα των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και μειώθηκε αισθητά η αστυνομική παρουσία ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής μαφίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.