ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έγγραφο - βόμβα για την προμήθεια των 500 εκατ. ευρώ

13:32 - 19 Απρ 2015 | Πολιτική
Έγγραφο - βόμβα για την προμήθεια των 500 εκατ. ευρώ
Έγγραφο που έχει συνταχθεί από τον επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Lockheed και αντιπρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας Ντένη Πλέσσα και απεστάλη προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις  7 Μαΐου 2013, σύμφωνα με το οποίο «η ενεργοποίηση των P-3B δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους και ρίσκου βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα»αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Με την επιστολή καθίσταται σαφές από την πλευρά της εταιρείας, ότι ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών P-3B με εκτιμώμενο κόστος 500 εκατ. δολάρια, πρόγραμμα για το οποίο έχει ήδη εκταμιευτεί προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων, θεωρείται ως «μη οικονομικά αποδεκτός» και «μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα λύση»!

Η Lockheed στην επιστολή της προειδοποιεί  ότι η ανακατασκευή των υφιστάμενων P-3B θα κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο ακριβότερα από άλλες λύσεις, επισήμαινε ότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω καθυστερήσεις σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, και κυρίως τόνιζε ότι η διαδικασία αναβάθμισης των υπέργηρων P-3B του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε ακινησία σχεδόν επί μία δεκαετία ενέχει μεγάλο ρίσκο.

Η Lockheed Martin, που έχει κατασκευάσει τα αεροσκάφη P-3B, τελικώς ανέλαβε φέτος την ανακατασκευή και την αναβάθμιση έως πέντε ελληνικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με απόφαση του πρωθυπουργού, αφού είχε προηγηθεί εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έναντι 500 εκατ. δολαρίων.

Μετά το νέο δημοσίευμα, το Ποτάμι, κάλεσε την κυ6βέρνηση να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή προς συζήτηση, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που γεννά η αποκάλυψη του εγγράφου.

Ερώτηση στη Βουλή σκοπεύει να καταθέσει και το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσαν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, εισηγητές του ΚΤΕ Εξωτερικών και Άμυνας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:45 - 19 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.