ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: Frankfurt Dinner για τους τέσσερις της διαπραγμάτευσης

22:15 - 19 Απρ 2015 | Πολιτική
FAZ: Frankfurt Dinner για τους τέσσερις της διαπραγμάτευσης
Παράλληλη μυστική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο, κυβέρνησης και θεσμών, με στόχο τη συμφωνία, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Όπως αναφέρει, πραγματοποιήθηκε προ τεσσάρων εβδομάδων δείπνο στη Φραγκφούρτη, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
 
«Αυτή η συνάντηση ήταν το αποτέλεσμα της μίνι συνόδου στις Βρυξέλλες, στα μέσα Μαρτίου. Και είχε στόχο τη δημιουργία ενός νέου επιπέδου συνεννόησης μεταξύ των υπευθύνων και των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία, στην περίπτωση ναυαγίου στα ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια. Ένα ενδιάμεσο μέσο για να απορροφήσει τους κραδασμούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κατά την εφημερίδα, πρόκειται για το Frankfurt Dinner Group, το οποίο μετά τη την πρώτη συνεδρίαση με φυσική παρουσία, ακολούθησαν και άλλες μέσω τηλεδιασκέψεων.

«Από την πρώτη συνάντηση, το Frakkfurt Dinner Group συνεδρίαζε κάθε εβδομάδα τρεις ή τέσσερις φορές, κυρίως μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικών συνομιλιών. Η ομάδα είχε επαφές και την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα ενεργούσε με πλήρη μυστικότητα, ωστόσο, η επιρροή της ήταν ορατή» γράφει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το νέο  Group επεξεργάζεται εναλλακτικές για συμβιβασμό, παρέχοντας τεχνική βοήθεια στην Αθήνα, και οι Ευρωπαίοι ελπίζουν να έχουν ένα σαφές μήνυμα από τον Τσίπρα, ώστε μέχρι τις 11 Μαϊου, στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, να υπάρξει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.