ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαξίμου: Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά- Βενιζέλο για το προσφυγικό

12:55 - 20 Απρ 2015 | Πολιτική
Μαξίμου: Σφοδρή επίθεση σε Σαμαρά- Βενιζέλο για το προσφυγικό
Αυστηρή απάντηση στους ισχυρισμούς Σαμαρά- Βενιζέλου, ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών οφείλονται στη «χαλαρή» ρητορική της κυβέρνησης και όχι στην επιδείνωση των περιφερειακών πολέμων που μαίνονται στη γειτονιά μας, δίνει το Μαξίμου, συνιστώντας ειδικώς στον τέως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά να ενημερώνεται καλύτερα.

Στην αιχμηρή απάντηση κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν τα εξής επτά σημεία:

  1. Πάνω από 700 μετανάστες χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου μόλις την Κυριακή με τις κυβερνήσεις όλων των ευρωπαϊκών χωρών – και όχι μόνο – να έχουν κινητοποιηθεί. Το γεγονός ότι η Ιταλία έχει δεχτεί 24.000 μετανάστες και πρόσφυγες τον τελευταίο μήνα καταδεικνύει αυτό που η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται, παραδομένη σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες: Ότι, το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές.
  2. Οι μόνοι που φαίνεται να μην το αντιλαμβάνονται είναι οι κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.
  3. Ο κ. Βενιζέλος, χθες Κυριακή στον Alpha [εκπομπή Σπ. Χαριτάτου] αναρωτιόταν «γιατί τώρα έρχονται 10.000 πρόσφυγες ή μετανάστες; Έχει αλλάξει κάτι στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες; Όχι. Μάλλον καλύτερα πάνε τα πράγματα σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Έχουμε καινούργιες εξελίξεις μόνο στην Υεμένη. Δεν έχουμε καινούργιες εξελίξεις στη Συρία, ή στη Λιβύη. Αυτό που άλλαξε είναι η ρητορική της κυβέρνησης».
  4. Είναι, σαφές, ότι έχει «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι συμβαίνει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και τις άλλες χώρες. Πρέπει να είναι ο μόνος που δεν έχει πληροφορηθεί την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ, την εισβολή τζιχαντιστών στο στρατόπεδο προσφύγων Γιαρμούκ [κοντά στη Δαμασκό] που ανάγκασε όσους σώθηκαν (από τις 110.000 κατοίκους του) να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ανατίναξη πανάρχαιων μνημείων. Αλήθεια, ειδήσεις δεν παρακολουθεί;
  5. Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν περάσει σε χώρες του εξωτερικού για να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Στην γειτονική Τουρκία μόνο, φιλοξενούνται πάνω από 1,8 εκατ. πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη τώρα που βελτιώνεται ο καιρός. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προσφυγικού κύματος, υπενθυμίζουμε ότι οι Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους το 1948 ήταν 700.000, αλλάζοντας για πάντα τον πολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής.
  6. Η Συρία έχει «καταρρεύσει» με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες πολέμου να μην ελπίζουν σε επιστροφή στα σπίτια τους. Και οι πρόσφυγες –που δεν έχουν κύριο προορισμό την Ελλάδα αλλά την Ιταλία προκειμένου να φτάσουν στο Βορά πιο εύκολα –προς ώρας, είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου γι αυτό και έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν την μεταφορά τους με τα πλοία/φέρετρα, να καλύψουν το ξενοδοχείο τους και τις πρώτες ανάγκες τους.
  7. Η κυβέρνηση δεν άλλαξε καμιά ρητορική. Οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν κατανοούν, όμως, το περιβάλλον στο οποίο ζει και κινείται η χώρα. Δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε Συρία και Λιβύη. Δεν είναι καλό και για τη χώρα…
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.