ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Οι χώρες μας δεν είναι εταιρίες- Άλλο πολιτική, άλλο επιχειρήσεις

12:20 - 21 Απρ 2015 | Πολιτική
Ζ.Κωνσταντοπούλου: Οι χώρες μας δεν είναι εταιρίες- Άλλο πολιτική, άλλο επιχειρήσεις
Από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για τη Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα το ρόλο των εθνικών Κοινοβουλίων στις διεθνείς συμφωνίες, η η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου διεμήνυσε πως «θα πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους εκείνους, οι οποίοι διαπραγματεύονται, ότι οι χώρες μας δεν είναι εταιρείες, η ΕΕ δεν είναι μια εταιρεία για να υπογράφονται συμφωνίες και συνθήκες που αφορούν χώρες ή την ΕΕ ως μία εταιρεία».

«Άλλο πολιτική και άλλο επιχειρήσεις» σχολίασε, μεταξύ άλλων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Θα μιλήσω περί των διεθνών συμφωνιών και πώς αυτές συντάσσονται. Πολλές φορές βλέπουμε ότι -όπως συμβαίνει και με τα γνωστά μνημόνια συνεργασίας- μάς δίνουν την αίσθηση ότι δεν μιλάμε, πλέον, περί χωρών, μιλάμε για υπερεθνικές οργανώσεις, μιλάμε για εταιρείες, οι οποίες τελικά υπογράφουν και θα πρέπει κάθε φορά να θυμόμαστε ότι αυτοί που διαπραγματεύονται και αυτοί που καταλήγουν σε αυτές τις συμφωνίες, πολλές φορές δεν είναι τα κράτη μέλη, αλλά είναι οργανισμοί και εταιρείες» ανέφερε η ίδια.

«Πρέπει κάποτε αυτά τα δύο πράγματα να τα διαχωρίσουμε. Άρα, λοιπόν, όταν τελικά φτάνουμε και μιλάμε περί του μέλλοντος των Ευρωπαίων και το μέλλον της ΕΕ, νομίζω ότι τα εθνικά Κοινοβούλια θα πρέπει να αναλάβουμε, επιτέλους, τον δημοκρατικό ρόλο που προβλέπεται, ήδη, από τα εθνικά Συντάγματα και φυσικά από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες», πρόσθεσε η κα. Κωνσταντοπούλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.