ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι στρίβουν το τιμόνι πιο αριστερά

14:15 - 21 Απρ 2015 | Πολιτική
Ποιοι στρίβουν το τιμόνι πιο αριστερά
Χωρίς εκτενείς αναλύσεις αλλά με σαφείς χαρακτηρισμούς, οι Financial Times παραθέτουν το προφίλ τριών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με έντονα αριστερό προσανατολισμό. Σε σημερινό δημοσίευμα περιγράφουν τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκο Βούτση και Αριστείδη Μπαλτά ως «ιδεολόγους οι οποίοι προσπαθούν να στρέψουν το τιμόνι της Ελλάδας προς τα αριστερά».  

Ασυμβίβαστο αντίπαλο του καπιταλισμού χαρακτηρίζει το δημοσίευμα τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη. Επισημαίνει την 30ετή πορεία του ως μέλος του  «σταλινικού κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας», αναφερόμενο στην διαδρομή του ως στέλεχος του ΚΚΕ από το δεκαετία του ’70 έως το 1991. Οι FT δεν παραλείπουν το γεγονός ότι ακύρωσε, από τις πρώτες κιόλας στιγμές ανάληψης των καθηκόντων του, ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας οι οποίες είχαν ήδη συμφωνηθεί με τους πιστωτές από τους προκατόχους του.

Τις, προ διετίας, συγκρούσεις του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση με τις δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, υπενθυμίζει το δημοσίευμα. Περιγράφεται ως «ακτιβιστής από τα νεανικά του χρόνια», ενώ η εφημερίδα σημειώνει την ακύρωση από πλευράς του μιας σειράς ρυθμίσεων των κεντροδεξιών προκατόχων του στον τομέα της δημόσιας διοίκησης. Μετά τα έντονα σχόλια του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα και οι FT αναφέρονται στο νομοσχέδιο για τις φυλακές που περιλαμβάνει τη διάταξη που θα οδηγήσει στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού σχολιάζοντας ότι  «έχει δημιουργήσει ανησυχίες».

Μπορεί να αναφέρεται ως σεβαστός μαθηματικός με πολυσχιδείς σπουδές που περιλαμβάνουν και πτυχίο Φιλοσοφίας από το Παρίσι. Ωστόσο οι  FT σημειώνουν ότι ο υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, έχει προκαλέσει ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα με τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει στον χώρο της Παιδείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 21 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.