ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητρόπουλος και Σκουρλέτης προτείνουν δημοψήφισμα

16:49 - 22 Απρ 2015 | Πολιτική
Μητρόπουλος και Σκουρλέτης προτείνουν δημοψήφισμα
Διέξοδο μέσω δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε αδιέξοδο, προτείνουν εκ νέου κυβερνητικά στελέχη, με δηλώσεις τους.

Με τα προβλήματα ρευστότητας να συσσωρεύονται, την κυβέρνηση να αναζητά λύσεις εναγωνίως, και την αντιπολίτευση να δημιουργεί με παρεμβάσεις της σκηνικό πόλωσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν ως λύση τις κάλπες, έστω και με την μορφή δημοψηφίσματος αυξάνονται.

Έτσι μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης , Γιάννης Δραγασάκη που σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο οποίος τόνισε ότι το δημοψήφισμα είναι μία από τις «δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο» αναφέρει, την Τετάρτη άλλα δυο στελέχη της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, επανέφεραν το ζήτημα με δηλώσεις τους.

Μάλιστα ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε ότι δεν θα επιτευχθεί συμβιβασμός στη διαπραγμάτευση και τόνισε ότι ανεξαρτήτως της έκβασης των διαβουλεύσεων θα πρέπει να γίνει «δημοψήφισμα κόκκινων γραμμών».

«Βλέπω ότι είναι ανέφικτος ο συμβιβασμός και κυρίως ο έντιμος συμβιβασμός άρα φαίνεται ότι πάμε σε ρήξη», τόνισε για να διευκρινίσει λίγο αργότερα, ότι «βλέπω σκηνικό ρήξης δημιουργημένο από τους δανειστές, το μαχόμεθα, είναι απαραίτητο να μπει και ο λόγος του λαού και περιμένουμε».

Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει ανεξαρτήτως «έντιμου συμβιβασμού ή έντιμης ρήξης» να υπάρξει δημοψήφισμα ώστε ο λαός να προεγκρίνει το όποιο σχέδιο.

Ερωτηθείς ποια είναι η διαφορά της ρήξης με δημοψήφισμα και της ρήξης χωρίς δημοψήφισμα απάντησε ότι «είναι η κουλτούρα της Αριστεράς όταν έρχεται μια συμφωνία που μέσα έχει μεταλλαγή μνημονίου, έχει εμπλουτισμό μνημονίου, που έχει εγκλωβισμό της Αριστεράς στο μνημόνιο να ερωτηθεί ο λαός εάν συμφωνεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, που μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σκεφτεί το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 22 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.