ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Μάρδας για ΠΝΠ: Έπρεπε να καλυφθεί το ταμειακό κενό

20:37 - 22 Απρ 2015 | Πολιτική
Δ. Μάρδας για ΠΝΠ: Έπρεπε να καλυφθεί το ταμειακό κενό
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χρειάστηκε να συνταχθεί λόγω «απρόσμενων εξελίξεων στον προϋπολογισμό», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητάται η Πράξη νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Λίγο πριν το Πάσχα άρχισε να παρατηρείται μια απόκλιση στα έσοδα, αν και έχουμε συγκρατήσει πολύ τις δαπάνες μας. Σ’ αυτό προστέθηκαν κάποιες πρόσθετες δαπάνες που σχετίζονταν με τα ασφαλιστικά ταμεία, που όλα μαζί δημιούργησαν κενό την περίοδο 22 Απριλίου – 27 Απριλίου και πέραν, το οποίο δεν μπορούσε να καλυφθεί με τα έσοδα από τα ληξιπρόθεσμα και την καταβολή του ΦΠΑ γιατί οι εισπράξεις αυτές γίνονται 29 – 30 κάθε μήνα», είπε ο κ. Μάρδας.

«Έπρεπε να καλυφθεί το ταμειακό κενό με κάποιο τρόπο. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την όποια ταμειακή ρευστότητα η οποία μπορεί να προκληθεί στο μέλλον», πρόσθεσε και εξήγησε ότι η ρύθμιση «δεν μπορούσε να εισαχθεί με τροπολογία γιατί δεν υπήρχε σχετικός νόμος», ενώ έχει αναδρομική ισχύ γιατί βρέθηκαν κάποιοι φορείς οι οποίοι είχαν δεχθεί από πριν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.