ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος- Θεοδωράκης: Ανάγκη συνεννόησης σε όλα τα επίπεδα

15:45 - 25 Απρ 2015 | Πολιτική
Παυλόπουλος- Θεοδωράκης: Ανάγκη συνεννόησης σε όλα τα επίπεδα
Στη διαβεβαίωση ότι θα κάνει τα πάντα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος σχολίασε επίσης πως πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, πέρα από στείρες αντιπαραθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «είμαστε ακριβώς στη στιγμή, που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει η Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών σημειώνοντας, ότι «χρειάζεται μια συνεννόηση πέρα από αυτά που λέμε συνήθως, μια συνεννόηση για να κρατηθούμε στην καρδιά της Ευρώπης. Να αποφύγουμε απερισκεψίες, να αποφύγουμε ξαφνικές ενέργειες, να αποφύγουμε τα ατυχήματα».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, είναι στο πλευρό των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. «Από τότε άλλωστε που ήσασταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον κ. Θεοδωράκη εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άποψή του ότι στα μεγάλα και σημαντικά θέματα χρειάζεται συνενόηση. "Δεν μπορούμε να τα λύσουμε χωρις ειλικρινή συνενόηση και στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις", υπογράμμισε. Επίσης ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο ρόλος του Προέδρου και οι αρμοδιότητες του και ιδίως το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ειναι μια συνθήκη που δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Πρόσθεσε ότι και από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το '90-95, όταν συνέρχεται, συνέρχεται υπό συγκεκριμένος προϋποθέσεις όπου καίριο ρόλο παίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει και τη σχετική πρωτοβουλία. Τέλος ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως ο ρόλος του Προέδρου, οι αρμοδιότητες και κυρίως η ετυμηγορία των εκλογων  επιβάλουν να γίνουν τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ωστε η πορεία της Ελλάδας να ειναι αδιατάρακτη εντός Ευρώπης και ευρωζώνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.