ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα Αθήνας - Ντάισελμπλουμ για τον Βαρουφάκη

21:02 - 28 Απρ 2015 | Πολιτική
Κόντρα Αθήνας - Ντάισελμπλουμ για τον Βαρουφάκη
Για παρέμβασή του η οποία έπαιξε το ρόλο της, στον «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, έκανε λόγο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ. Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πάψει να είναι αποικία.

Συγκεκριμένα ο κ. Ντάισελμπλουμ , αποκάλυψε ότι μετά το Eurogroup της Παρασκευής, είχε επαφές με τον πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να απεμπλακεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και ήταν αυτός που πρότεινε την παράκαμψη Βαρουφάκη.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της. Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο. Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο» αποκάλυψε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη στο Star, όπου υποστήριξε ότι η απόφαση για βελτίωση της ομάδας διαπραγμάτευσης είχε ληφθεί πριν από το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Η Αθήνα, εξέφρασε την δυσαρέσκεια της, για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, με κυβερνητικούς κύκλους, τους οποίους επικαλέστηκε το Mega, να υπογραμμίζουν με νόημα ότι «η Ελλάδα έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι αποικία» και να υπενθυμίζουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει υπουργός Οικονομικών και ότι λαμβάνει μέρος στις συσκέψεις της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Αργά το βράδυ της τρίτης ήρθε και κατηγορηματική διάψευση από το Μαξίμου.

«O κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον Πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως Υπουργός Οικονομικών και Υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης».

Τέλος οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν  ότι «οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:14 - 28 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.