ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς στο ΕΛΚ: Η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία

22:10 - 28 Απρ 2015 | Πολιτική
Σαμαράς στο ΕΛΚ: Η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία
Να στηρίξουν την Ελλάδα κάλεσε τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς,  ζητώντας να δώσουν  στη χώρα μια ευκαιρία που την έχει κερδίσει επάξια. και την αξίζει.

«Σήμερα το μήνυμά μου προς εσάς είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού υποστηρίζει ένθερμα τη συμμετοχή της χώρας μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Σας καλώ όλους να στηρίξετε την Ελλάδα. Όχι αυτή την κυβέρνηση ή την άλλη ή οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά να στηρίξετε την ίδια την Ελλάδα, να βγει από τα προβλήματά της», τόνισε στην ομιλία του.

Προειδοποίησε μάλιστα πως αν η Ελλάδα συρθεί μακριά από την υπόλοιπη Ευρώπη, αυτό θα ήταν ολέθριο για την ίδια, αλλά θα ήταν και πολύ αρνητική εξέλιξη για την Ευρώπη στην οποία όλοι πιστεύουμε.

Από την άλλη πλευρά, συμπλήρωσε η σωτηρία της Ελλάδας θα αποτελέσει τεράστιο επίτευγμα για ολόκληρο το Ευρωπαϊκό εγχείρημα, καθώς θα δώσει ισχυρή αίσθηση ασφάλειας και δικαιοσύνης σε όλους τους Ευρωπαίους και θα ενισχύσει την πίστη στις κοινές τους προοπτικές.

Παράλληλα εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που είχε από τους εταίρους του κατά τους τελευταίους μήνες της πρωθυπουργίας του ( σ.σ υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega είχε δηλώσει ότι οι δανειστές του τράβηξαν το χαλί κάτω απ τα πόδια, ανεβάζοντας διαρκώς την μπάρα των απαιτήσεων).

«Κι εγώ ο ίδιος, προφανώς, έχω κάποια παράπονα με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η κυβέρνησή μου και η χώρα κατά τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησής μας. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα τώρα. Βρισκόμαστε πάντα στο ίδιος σκάφος, παλεύουμε πάντα για τα ίδια κοινά Ευρωπαϊκά ιδεώδη μας, της Δημοκρατίας, της Ασφάλειας, της Αλληλεγγύης προς όλους, της Ευθύνης απ’ όλους, της ανταγωνιστικότητας παντού, των ευκαιριών και της ανάπτυξης για όλους», υπογράμμισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:14 - 28 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.