ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο αρχές Ιουνίου και εκλογή πρόεδρου στις 14/6

16:52 - 30 Απρ 2015 | Πολιτική
ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο αρχές Ιουνίου και εκλογή πρόεδρου στις 14/6
Την ομόφωνη απόφαση να διεξαχθεί το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 5, 6 και 7 Ιουνίου και η εκλογή του νέου προέδρου να γίνει από τη βάση στις 14 του ίδιου μηνός, πήρε η Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 25 Μαΐου θα εκλεγούν οι σύνεδροι που θα μετέχουν στο συνέδριο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε πρόταση για αναβολή του Συνεδρίου λόγω των εξελίξεων στη χώρα, ωστόσο ο κ. Βενιζέλος δεν την έκανε αποδεκτή.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση εκτίμησε ότι η κυβέρνηση « είναι έτοιμη να κάνει την τούμπα» και την κατηγόρησε ότι ενώ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την στροφή, θέλει να προχωρήσει σε «δημοψήφισμα για εσωτερικούς λόγους».
Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση επί τρεις μήνες δήθεν διαπραγματεύεται, γιατί έτσι ετοιμάζει τους εσωτερικούς της συσχετισμούς. «Είναι ομολογία τραγικής ανευθυνότητας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει τη χώρα ολοταχώς σε τρίτο Μνημόνιο, ενώ σχολιάζοντας τον «ανασχηματισμό» στην ομάδα διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι «η εικόνα που έχει διαμορφωθεί αυτή την εβδομάδα με την υποβάθμιση του κ. Βαρουφάκη υποτίθεται ότι στέλνει μήνυμα πως επιδιώκει συμφωνία», αλλά, όπως τόνισε, τα περί δημοψηφίσματος που ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνουν «αδυναμία συμφωνίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 30 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.