ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό επανεξέταση ο συμβιβασμός με τη Siemens

20:52 - 02 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Υπό επανεξέταση ο συμβιβασμός με τη Siemens
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens, βρίσκεται στον αέρα.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή, επιβεβαιώνει ότι «η συμφωνία συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Siemens τον Αύγουστο του 2012 θα επανεξεταστεί, όπως και κάθε φορέας και πρόσωπο που εμπλέκεται με την υπόθεση». Στο ίδιο πλαίσιο σημειώνει πως αν από τις έρευνες εντοπιστούν ευθύνες και για τα έργο αδειοδότησης συχνοτήτων (GSM/R), αυτές επίσης θα αποδοθούν.

«Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει στο πιο υψηλό επίπεδο ότι θα διερευνήσει κάθε πτυχή του σκανδάλου της Siemens» αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει από την καγκελάριο Μέρκελ δικαστική συνδρομή.  

Σημειώνεται ότι προ ημερών και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε χαρακτηρίσει άκυρο τον συμβιβασμό, υποστηρίζοντας ότι η τότε κυβέρνηση παραιτήθηκε από αξιώσεις ύψους 2 δις ευρώ.  

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη δίκη που προηγήθηκε στα μέσα του περασμένου Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης όταν υποστήριξε, ότι η προσφυγή κατά του συμβιβασμού με τη γερμανική εταιρεία, πρέπει να κριθεί αβάσιμη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.