ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10ημερο φωτιά εν όψει συμφωνίας με τους εταίρους

22:42 - 03 Μαϊ 2015 | Πολιτική
10ημερο φωτιά εν όψει συμφωνίας με τους εταίρους
Αισιόδοξη ότι θα κλείσει η διαπραγμάτευση με συμφωνία με τους εταίρους είναι η ελληνική Κυβέρνηση. Εν όψει μιας εβδομαδας κρίσιμων διαβουλεύσεων συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώθηκε ότι στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group υπήρξαν πολύ σημαντικά βήματα που φέρνουν πιο κοντά τη συμφωνία. Ο δεύτερος γύρος ξεκινά τη Δευτέρα με διάχυτη την πεποίθηση στην κυβέρνηση οτι έστω με αιματηρές θυσίες λύση θα βρεθεί. Όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης στόχος όλων των πλευρών είναι μέσα στο Μάιο να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο του BG.

Όπως τονίζεται η "διαδικασία προς τη συνολική συμφωνία θα έχει και ενδιάμεσα βήματα. Ένα σημαντικό, εξ αυτών, θα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του επόμενου γύρου του BG την Τετάρτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναγνώριση και από το Eurogroup της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί.

Ουσιαστικά η κυβερνηση αναζητεί πολιτική λύση και  θεωρεί ότι το αργότερο έως το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα έχει κλείσει η πρώτη αυτή σκληρή διαπραγμάτευση για να αποκατασταθεί –τουλάχιστον μέρος- της ρευστότητας στην οικονομίας.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από ελληνικής πλευράς, είναι ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, πράγμα που επιβεβαίωσαν νωρίτερα και πηγές των Βρυξελλών.

Με δεδομένο ότι τα όρια ρευστότητας στενεύουν, η Ελλάδα επιδιώκει να καταγραφεί σαφής πρόοδος την εβδομάδα που ξεκινά, ελπίζοντας ακόμα και σε έκτακτο Eurogroup στα τέλη της, έχοντας κατά νου και τη δόση των 750 εκατ. ευρώ του ΔΝΤ που πρέπει να πληρωθεί στις 12 Μαΐου.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 04 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.