ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Πρέπει πάσει θυσία να υπάρξει συμφωνία

17:47 - 04 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Σαμαράς: Πρέπει πάσει θυσία να υπάρξει συμφωνία
Την εκτίμηση ότι πρέπει πάσει θυσία να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο Α. Σαμαράς μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, στο επίκεντρο της οποίας  βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Η συνάντηση που είχε τη μορφή γεύματος ήταν ασυνήθιστα μεγάλης διάρκεια (90 λεπτά) για επισκέπτες του προέδρου της Κομισιόν, ο οποίος μάλιστα συνόδευσε τον κ. Σαμαρά μέχρι την έξοδο από το κτήριο, κάτι που επίσης κάνει σπάνια.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας, ενώ οι δικές μας κινήσεις έχουν ως βασικό κριτήριο την διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ.

«Αν ενώσετε αυτά τα δύο θα καταλάβετε και το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαμε σήμερα», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «ο χρόνος στενεύει πολύ επικίνδυνα» και κάθε μέρα που περνάει είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών και της αγοράς. Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να σταματήσει η πορεία προς την ύφεση της οικονομίας.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας και εκπροσώπων των θεσμών που διεξάγεται το τελευταίο πενταήμερο στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο Brussels Group, ο Α. Σαμαράς εκτίμησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία.

Εξάλλου, όσον αφορά τα 1,9 δις ευρώ σε SMPs (κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα), ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και δικαιωματικά πρέπει να της επιστραφούν.

Σημειώνεται ότι Α. Σαμαράς βρίσκεται στις Βρυξέλλες με αφορμή την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται σήμερα στο ινστιτούτο Βίλφριντ Μάρτενς στην πόλη Λουβέν. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ευρωπαίους ηγέτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.