ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφ. «Θεσσαλονίκη»: Υπουργός έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο

18:07 - 04 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Εφ. «Θεσσαλονίκη»: Υπουργός έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο
Σάλο στα πολιτικά δρώμενα, και μεγάλο πολιτικό ζήτημα στη κυβέρνηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" σύμφωνα με το οποίο Αναπληρωτής υπουργός μετέφερε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής μετέφερε τα χρήματα στο Λουξεμβούργο. Η μεταφορά έγινε μέσα στο Μάρτιο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όχι τμηματικά αλλά με μία και μόνη συναλλαγή, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα. Η μεταφορά έγινε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας πρόκειται για υπουργό με άμεση εμπλοκή στη διαπραγμάτευση.

Για το θέμα ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δήλωσε άγνοια. : «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω», σχολίασε.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας το δημοσίευμα κάλεσαν την εφημερίδα, να αναφέρει το όνομα του Αναπληρωτή Υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού, τονίζοντας ότι αν δεν το πράξει τότε θα πρόκειται για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας.

«Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση», τόνισαν.

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή μέσω του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος, μάλιστα, είπε ότι «από ότι λέγεται ο αναπληρωτής υπουργός είναι με ένα "Μ" και όχι ένα "Ν"».

«Είναι ένα θέμα που αφορά την κυβέρνησή σας. Υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα "Μ" ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα», τόνισε.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Εμείς είμαστε στα υπόγεια υπουργείου. Δεν είχα υπόψη μου το δημοσίευμα. Βεβαίως χρειάζεται άμεση απάντηση και δεν μπορώ να φανταστώ ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτοί που πρέπει να το κοιτάξουν θα το κάνουν και θα υπάρξει απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:42 - 04 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.