ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H UEFA προειδοποιεί εκ νέου με κυρώσεις για το αθλητικό ν/σ

20:16 - 06 Μαϊ 2015 | Πολιτική
H UEFA προειδοποιεί εκ νέου με κυρώσεις για το αθλητικό ν/σ
Σε δρόμο σύγκρουσης πορεύεται η Αθήνα με την UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, απέστειλε νέα προειδοποιητική επιστολή προς την ΕΠΟ και τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για την ψήφισή του.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, επισημαίνεται η ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων, καθώς οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά καθίσταται σαφές ότι θα επιφέρει κυρώσεις.

Ο δεύτερος αξιωματούχος στην ιεραρχία της UEFA επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έμεινε έκπληκτη με τις νέες αλλαγές που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά του υφυπουργού και ξεκαθαρίζει ότι αν δεν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι που έχουν τεθεί, θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις και προσθέτει ότι όλα αυτά είναι θέματα που διευκρινίστηκαν στη συνάντηση με τον κ. Κοντονή στη Γενεύη, στις 4 Μαΐου.

Νωρίτερα στη Βουλή, ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit, προέβη σε εκτενή αναφορά στις συζητήσεις που είχε με τη FIFA και την UEFA για το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι «αποστείλαμε στην ΕΠΟ και στις διεθνείς ομοσπονδίες το τελικό νομοσχέδιο. Μας έστειλαν επιστολή στην οποία αναφέρονται τρεις παρατηρήσεις. Επί των παρατηρήσεων αυτών εμείς δεν συμφωνήσαμε».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Οι διεθνείς ομοσπονδίες δέχθηκαν τα πειθαρχικά όργανα να τα αποτελούν τακτικοί δικαστές. Δεν δεχθήκαμε να τους ορίζει η ΕΠΟ, αλλά να τους επιλέγει απο λίστα που θα ορίζουν οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων και της εισαγγελίας».

Ο κύριος Κοντονής τόνισε ότι «ακούσαμε τη φωνή της λογικής και του συμφέροντος του ελληνικού αθλητισμού» και ανέφερε ότι η πρώτη παρατήρηση «ήταν ανώδυνη και αφορούσε τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων με απόφαση της κυβέρνησης. Η UEFA μας παρότρυνε να διαγραφεί. Είχαμε σκοπό να το κάνουμε δεκτό. Η δεύτερη παρατήρηση αφορούσε τους τακτικούς δικαστές, όπου όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση δεν μπορούσε να συμφωνήσει και πρόσθεσε ότι όσοι έλαβαν κλήση για απολογία σε βαθμό κακουργήματος από τον ανακριτή ήταν όσοι είχαν διοριστεί από την ΕΠΟ για να στελεχώνουν τις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές. Γι’ αυτό παρενέβημεν ως κυβέρνηση».

Η τρίτη παρατήρηση ήταν το αυτοδιοίκητο, όπου όπως είπε ο κύριος Κοντονής «οι διεθνείς ομοσπονδίες είχαν ενστάσεις και ανακοίνωσε ότι κατέληξαν στην διατύπωση ότι θέματα του ποδοσφαίρου ρυθμίζονται από την ΕΠΟ στο πλαίσιο του κανονισμού και του καταστατικού της που είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.