ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο "όχι" στη μεταφορά των αποθεματικών από την ΚΕΔΕ

14:03 - 09 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Νέο "όχι" στη μεταφορά των αποθεματικών από την ΚΕΔΕ
Να μην μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος έως ότου προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ικανοποιούν τα αιτήματά της, αποφάσισε εκ νέου η ΚΕΔΕ.

Στο συνέδριό τους οι δήμαρχοι της χώρας αποφάσισαν συλλογικά:

  • Να εμμείνουν στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο δ.σ. της ΚΕΔΕ και στα δημοτικά συμβούλια των δήμων.
  • Να εξουσιοδοτήσουν το δ.σ. της ΚΕΔΕ να αναλάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα αιτήματα που ακόμη εκκρεμούν, προκειμένου στη συνέχεια να λάβει νέα απόφαση συγκαλώντας έκτακτο δ.σ. και γενική συνέλευση των δημάρχων.

Οι δήμαρχοι ξεκαθαρίζουν εκ νέου την πρόθεσή τους να δώσουν άμεσα τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων «σε περίπτωση που η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα» και δεσμεύονται ότι αν χρειαστεί θα διαθέσουν για τη σωτηρία της χώρας ακόμα και τους μισθούς τους.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στην απόφασή τους, θα καλέσουν  να πράξει το ίδιο και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, των Δημων.

Οι δήμαρχοι εμμένουν της απόφασής τους εκτιμώντας ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των δήμων για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.

Ακόμη, αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ακόμη δώσει επίσημη απάντηση στο έγγραφο που της απέστειλε η ΚΕΔΕ, με το οποίο ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την ασφάλεια των χρημάτων που θα επενδύσουν υποχρεωτικά οι δήμοι σε ρέπος του Δημοσίου.

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, καθώς από το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης αποχώρησαν  ο επικεφαλής και τα μέλη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ), καταγγέλλοντας ότι έγινε «πραξικοπηματική ψηφοφορία» για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων «χωρίς την έγκαιρη ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας».

Το μέλος δ.σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρης Μπίρμπας κάλεσε «τους συναδέλφους να αποχωρήσουν για να μη νομιμοποιήσουν τις τελικές διαδικασίες του εκφυλισμού»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι διαδικασίες μετατράπηκαν σε «επικοινωνιακή φιέστα πολλαπλών στοχεύσεων με στόχο την πολιτική επιλογή συντήρησης κλίματος ρήξης με την κυβέρνηση».

«Επειδή κάποιοι μίλησαν για πραξικόπημα, το συνέδριο βρίσκεται σε απαρτία και ξεκινά όταν είναι περισσότεροι παρόντες από τους απόντες», απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 09 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.