ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγνοεί την ύπαρξη του email η Τράπεζα της Ελλάδας

16:49 - 09 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Αγνοεί την ύπαρξη του email η Τράπεζα της Ελλάδας
Την έντονη αντίδραση  του Μαξίμου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο, εμφανίζει  e-mail στενού συνεργάτη του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα προς δημοσιογράφο με τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών», που επιχειρηματολογεί άκρως αρνητικά για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Όπως πρώτο μετέδωσε το  reporter.gr η ΤτΕ  προχώρησε σε διάψευση του δημοσίευματος  με ανακοίνωσή της. Ουδέποτε απεστάλη από το γραφείο του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα ή από το Τμήμα Επικοινωνίας της Τράπεζας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με το περιεχόμενο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, τονίζει  η Τράπεζα της Ελλάδας.

Νωρίτερα το Μαξίμου δια κύκλων του, υιοθεέτησε το δημοσίευμα και ζητούσε εξηγήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα, δηλώνοντας πως η ΤτΕ ή θα πρέπει να διαψεύσει το δημοσίευμα ή θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.

«Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής "Εφημερίδας των Συντακτών" σχετικά με στοχευμένες διαρροές της Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον της Κυβέρνησης, αν ευσταθεί, αποτελεί πλήγμα στην ανεξαρτησία της ΤτΕ» τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σημείωναν μάλιστα ότι είναι αυτονόητο πως η ΤτΕ οφείλει να διαψεύσει τις πληροφορίες και σημείωναν ότι «σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών, ούτως ώστε να σταματήσουν κάποιοι στο εσωτερικό της να πλήττουν την Κυβέρνηση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα».

Σύμφωνα το δημοσίευμα,  το e-mail, με ημερομηνία 6 Μαΐου φέρεται να έφυγε από το γραφείο Τύπου του κ. Στουρνάρα και έφτασε στα χέρια γνωστού δημοσιογράφου και αναφέρει τα εξής στοιχεία:

  • η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.
  • 20 με 30 δισ. η πτώση των αξιών προς εισηγμένες και μη
  • 10 δισ. τα ρέπος
  • 3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Έπρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1
  • 20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία
  • δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια στα χρεόγραφα που έχουν οι ξένοι επενδυτές. Έχουν 70 δισ. στα χέρια τους
  • απαξίωση των ακινήτων
  • 3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρέωσεων του δημοσίου προς ιδιώτες
  • στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα "κόκκινα" δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:32 - 09 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.