ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σόιμπλε είχε συμβουλέψει τον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα

16:09 - 10 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Ο Σόιμπλε είχε συμβουλέψει τον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα
Σε μια απρόσμενη αποκάλυψη με φόντο τα περί δημοψηφίσματος στο τέλος της διαπραγμάτευσης που πολλές φορές έχουν εικάσει κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, προέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη FAZ.

Ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε  στη θέση του Βερολίνου μετά τη «βόμβα Παπανδρέου» το 2011 για το δημοψήφισμα τόνισε πως ο ίδιος είχε συμβουλέψει τον πρώην Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε κάλπη αν έκρινε ότι θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το μέλλον του.

«Τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος» είπε. «Ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές» εξήγησε ο Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε ερωτάται και εάν η Ελλάδα θα είναι το φθινόπωρο μέλος της Ευρωζώνης για να απαντήσει ότι το ελπίζει και πετώντας την μπάλα στην Αθήνα τονίζει ότι η «η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας».

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχεται ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις έχει βελτιωθεί, υπογραμμίζει όμως ότι ζητούμενο είναι «η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος».

Παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για αλλαγές στο πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα αντικαταστήσει τις μεταρρυθμίσεις με άλλες ισοδύναμες, και θα τις εφαρμόσει».
«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα, όμως πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, γιατί ειδάλλως υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη, η οποία είναι θεμέλιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης» τονίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 10 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.