ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Τσίπρα εν όψει Eurogroup

17:18 - 10 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Μήνυμα Τσίπρα εν όψει Eurogroup
Σήμα προόδου που θα οδηγήσει σε χαλάρωση της πολιτικής που ακολουθεί η ΕΚΤ στην Ελλάδα αναμένει να εκπέμψει το Eurogroup τη Δευτέρα η Ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό τόνισε στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θέλουμε να υπάρξει καταγραφή προόδου για να σταματήσει ο στραγγαλισμός ρευστότητας», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός στη μαραθώνια σύσκεψη, του Κυβερνητικού Συμβουλίου που διήρκησε 7,5 ώρες.

Οι ίδιες πηγές επανέλαβαν αυτό που λένε με έμφαση τις τελευταίες εβδομάδες, απο την κυβέρνηση, ότι  η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτίμησαν ότι, μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, «ανοιχτά» θέματα παραμένουν εργασιακά, ασφαλιστικά, το δημοσιονομικό κενό αλλά και ο ΦΠΑ.

Την χώρα θα εκπροσωπήσουν στο  Eurogroup , ο Γιάνης Βαρουφακης και ο Γιωργος Χουλιαράκης.

Από τη σύσκεψη αποχώρησαν οι κ.κ. Δραγασακης και Καμένος για να ενημερώσουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.


Η κυβέρνηση δίνει μάχη με το χρόνο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τριήμερο «φωτιά». Τη Δευτέρα 11 Μαΐου συνεδριάζει το Eurogroup, την Τρίτη, στις 12 Μαΐου, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη νέα δόση, ύψους 750 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που γεννώνται ανησυχίες για την αδυναμία αυτής της πληρωμής και την Τετάρτη 13 Μαΐου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με σκοπό την απόφαση για παράταση της παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Τελευταία τροποποίηση στις 06:25 - 11 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.