ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δέσμευση Τσίπρα να εξετάσει την πρόταση για συμμετοχή στους BRICS

19:29 - 11 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Τη δέσμευσή του να εξετάσει την πρόταση της Ρωσίας προς την Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική), εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πιο αναλυτικά, τη δέσμευσή αυτή εξέφρασε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας, Σεργκέι Στόρτσακ, ο οποίος ήταν και εκείνος που απηύθυνε την πρόσκληση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Στορτσακ, εκφράζοντας του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Ο πρωθυπουργός του εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

Διαβάστε σχετικά: Πρόσκληση από τη Μόσχα στην Ελλάδα να συμμετάσχει στους BRICS

Τελευταία τροποποίηση στις 19:34 - 11 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.