ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κασιδιάρης: «Φωνάξτε τον Φρούραρχο να με βγάλει»

14:40 - 12 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Κασιδιάρης: «Φωνάξτε τον Φρούραρχο να με βγάλει»
Η Βουλή αποφάσισε την (νέα) άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος κατηγορείται ότι σε προγενέστερο χρόνο και αναφερθείς στους μετανάστες προέτρεψε τους κατοίκους της Κερατέας «να εξαφανίσουν από τη γειτονιά τους ανθρώπινα σκουπίδια που βιάζουν και εγκληματούν». Επί συνόλου 225 ψηφισάντων υπέρ τάχθηκαν 190 βουλευτές έναντι 18 που καταψήφισαν και 17 που δήλωσαν «παρών».

Ο κ. Κασιδιάρης, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τους βουλευτές της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού της Χ.Α., Ν.Μιχαλολιάκου, σε μια προσπάθεια, όπως σχολιάστηκε να διασκεδαστούν οι πληροφορίες περί κρίσης στην ηγετική ομάδα, έκανε λόγο για «βιομηχανία άρσεων ασυλίας» και «πολιτικές διώξεις χωρίς ποινικό περιεχόμενο». 

«Διώκομαι για πολιτική ομιλία στην οποία δεν υπάρχει καμία προτροπή για τέλεση εγκλήματος», υποστήριξε, χαρακτηριστικά, ισχυριζόμενος ότι οι αναφορές του με αφορμή τα γεγονότα στην Κερατέα αφορούσαν κυριολεκτικά τα σκουπίδια και τα λύματα! 

Όσον αφορά την δίκη της Χ.Α. είπε ότι «χάλασε τη σούπα της κλεπτοκρατίας και για αυτό έχουν συμπράξει όλοι εναντίον μας» και πρόσθεσε ότι «παρά τις διώξεις θα είμαστε παρόντες», ενώ τόνισε ότι «θέλουμε η δίκη να γίνει μακριά από τις φυλακές για να έχει δημοσιότητα και να αποκαλυφθεί η σκευωρία».

Στο τέλος, καταγγέλλοντας τον εισαγγελέα των φυλακών ότι του έδωσε την άδεια να παραστεί στην συζήτηση για την άρση της ασυλίας του αλλά όχι για να συμμετέχει και στην νομοθετική εργασία, τα στύλωσε, λέγοντας: «Θα παραμείνω στη Βουλή γιατί έχω δώσει όρκο. Και θα φύγω αφού ψηφίσω στην ψηφοφορία. Αν θέλετε φωνάξτε τον φρούραρχο να με βγάλει», είπε.

Ωστόσο, η Φρουρά της Βουλής τον αγνόησε και ο κ. Κασιδιάρης παρέμεινε και στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και ακολούθως αποχώρησε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.