ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητικές εκτιμήσεις για λύση μέσα στο Μαΐο

19:11 - 12 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Κυβερνητικές εκτιμήσεις για λύση μέσα στο Μαΐο
Σε αποτίμηση της συνεδρίασης του Eurogroup, προχώρησε η κυβέρνηση, με το Κυβερνητικό Συμβούλιο, να αξιολογεί σε νέα συνεδριασή του  την κατάσταση.

Η κυβέρνηση αν και συγκρατημένα ικανοποιημένη από την κοινή δήλωση, ξέρει ότι πρέπει να τρέξει τις διαπραγματεύσεις, οπότε σήμερα θα τεθούν επί τάπητος, τόσο τα θέματα στα οποία υπάρχει σύγκλιση με τους δανειστές, όσο και τα ανοιχτά, όπως το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ, που θα κρίνουν την συμφωνία.

Η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της, ότι η συμφωνία πρέπει να κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής που έχει λάβει, ωστόσο αν δεν βρεθεί κοινός τόπος κινδυνεύει να είναι χωρίς χρηματοδότηση τον Ιούνιο, με τις αυξημένες υποχρεώσεις του κράτους να τρέχουν, και τα ταμεία άδεια για να ανταποκριθεί.

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέσα στο Μάιο εξέφρασε υπουργός προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι παραμένουν ανοικτά το ασφαλιστικό και το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ έχει υπάρξει προσέγγιση στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ότι «έχει λυθεί» το θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος και κρατάει το συγκεκριμένο χαρτί ζωντανό για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικό αξιωματούχο, που συμμετέχει στη σύσκεψη αυτή τη στιγμή δεν συντρέχει λόγος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς αυτό, όπως είπε, είναι όπλο για τυχόν αδιέξοδο. «Δημοψήφισμα γιατί; Βλέπετε κανένα αδιέξοδο», διερωτήθηκε ρητορικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 12 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.