ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζαμί και Μεγ. Μουσικής προκαλούν ρήγμα στην κυβέρνηση

22:10 - 12 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Τζαμί και Μεγ. Μουσικής προκαλούν ρήγμα στην κυβέρνηση
Κατά των τροπολογιών  για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό και της διευκόλυνσης της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής με απαλλαγή από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας, ψήφισαν οι ΑΝΕΛ, καταγράφοντας την πρώτη διαφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ συμπαρατάχθηκαν με την ΚΟ της Χρυσής Αυγής και καταψήφισαν τις ρυθμίσεις, οι οποίες ωστόσο ψηφίστηκαν με την θετική ψήφο των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα η υπεύθυνη τομέα Παιδείας των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για το τζαμί, που την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «προκλητική».

«Η τροπολογία δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του νομοσχέδιου και είναι άκαιρη καθώς δεν έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα» υποστήριξε ενώ χαρακτήρισε τη διάταξη ως αντισυνταγματική, καθώς η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας, κάτι που όπως υποστήριξε δεν ισχύει για την περίπτωση του τεμένους.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά της πως «το έργο χρηματοδοτείται με 960 χιλ. ευρώ από την κυβέρνηση» σε μια κρίσιμη οικονομικά περίοδο για την χώρα.
Απευθυνόμενη δε στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, η κ. Ξουλίδου τον προειδοποίησε πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεση της τροπολογίας τότε η πράξη της θα συνδεθεί με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από 9 χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής στους Μπόμπολα, Λάτση κλπ μεγαλοκατασκευαστές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η Ελλάδα επείγεται για επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα Ας μην βυθιστούμε στην κινδυνολογία της κρίσης και τις κόκκινες γραμμές των "θεσμών"».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.