ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π. Ρουμελιώτης: Η συνεργασία με τους BRICS δεν περιλαμβάνει μνημόνιο

13:44 - 14 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Π. Ρουμελιώτης: Η συνεργασία με τους BRICS δεν περιλαμβάνει μνημόνιο
Σε περίπτωση συνεργασίας με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS δεν θα υπάρξει μνημόνιο για την Ελλάδα, σχολίασε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος ορίστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Star και αναφερόμενος σε μία πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στην Τράπεζα των BRICS, ο κ. Ρουμελιώτης είπε πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά και άλλους τρόπους για να στηριχθεί η ανάπτυξη της οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι μια τέτοια συμφωνία δεν θα έβλαπτε κανέναν.

«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μια λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τις BRICS, o πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Ξεκαθάρισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο με τις BRICS, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για τη συμμετοχή της χώρας σε μία τράπεζα, προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη έργων υποδομής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.