ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη γραμμή Λοβέρδου και Βορίδη ο Λαπαβίτσας

21:45 - 14 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Στη γραμμή Λοβέρδου και Βορίδη ο Λαπαβίτσας
Με την πρόταση των Ανδρέα Λοβέρδου (ΠΑΣΟΚ) και Μάκη Βορίδη(ΝΔ) που ζήτησαν να επεκταθεί η έρευνα για τα Μνημόνια και στην τρέχουσα περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συντάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, κατά την πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής,  δημιουργώντας πολιτικό ζήτημα για το Μέγαρο Μαξίμου.

«Να μην διαχωρίσουμε τις έρευνες κατά περιόδους. Αυτό μοιάζει με καταμερισμό ευθυνών ώστε να βγει κάποιος και να πει ότι «στην δική μου περίοδο όλα έγιναν καλά και στην περίοδο του άλλου υπήρξε καταστροφή», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην παρέμβασή του για να προσθέσει «πρέπει να δούμε ποιο σκεπτικό οδήγησε στην επιβολή των μνημονίων και αν αυτό μας οδηγεί μέχρι σήμερα τότε δεν θα βάλουμε γκιλοτίνα στην έρευνα για το ποιος φταίει και τι έγινε».

Στην πράξη ο κ. Λαπαβίτσας συμφώνησε με τις προτάσεις του Λοβέρδου και Βορίδη την ώρα που η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούσε να τους αντικρούσει εξηγώντας ότι τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων θα απασχολήσουν ούτως ή άλλως την ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα άφησε αιχμές κατά του κ. Λαπαβίτσα λέγοντας «εδώ δεν θα μιλήσουμε γενικά για την κρίση. Η πρόταση που ψήφισε η Ολομέλεια είναι συγκεκριμένη».

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχείρησε και ο κ. Δημήτρης Βίτσας σημειώνοντας πως «Έχω ανικανότητα να προβλέπω το μέλλον αλλά μπορεί στο απώτερο μέλλον να υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή για το πώς φύγαμε από την περίοδο λιτότητας και για το πως βγήκαμε από την κρίση».

Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος αφού επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να μείνουν εκτός πεδίου ερευνών τα ελλείμματα της κυβέρνησης Καραμανλή, σημείωσε ότι τις έρευνες της επιτροπής θα πρέπει να απασχολήσουν και τα μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα αν όντως ισχύουν όσα ακούγονται ακόμα και αν η πλειοψηφία δεν το επιθυμεί.

Πρότεινε μάλιστα η έρευνα να «σπάσει» σε πέντε περιόδους: από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ έως το τέλος διακυβέρνησης Καραμανλή, από τον Οκτώβριο 2009 έως Μάιο 2010, από 5.2010 έως 2.2012, από τον Φεβρουάριο 2012 έως το τέλος διακυβέρνησης Σαμαρά και η τελευταία περίοδος να αφορά την διακυβέρνηση Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως «ενόψει της υπογραφής του 3ου μνημονίου μοιραία θα ανοίξει η συζήτηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 01:27 - 15 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.