ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική κόντρα για την καθυστέρηση μισθοδοσίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ

19:06 - 15 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Πολιτική κόντρα για την καθυστέρηση μισθοδοσίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πολιτική κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, απέδωσε την καθυστέρηση αυτή σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ επισημαίνει ότι οι πληρωμές μισθών και συντάξεων του 15πενθημέρου, έγιναν κανονικά στους προβλεπόμενους χρόνους σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.

Όπως επισημαίνει, μοναδική εξαίρεση ήταν η μισθοδοσία των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ υπογραμμίζει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε εγκαίρως εξασφαλίσει και διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Η ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνει στο τέλος ότι το θέμα διευθετήθηκε μετά από παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα προς τη «ΔΙΑΣ» και σήμερα το βράδυ, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων.

Ωστόσο, πηγές από τη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν ότι άλλος είναι ο λόγος που δεν πληρώθηκαν έγκαιρα οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, οι πηγές αυτές δίνουν στη δημοσιότητα μια απόφαση μερικής ανάκλησης του αρμοδίου υπουργού κ. Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία ανακαλείται μερικώς ποσό ύψους 4.975.000 ευρώ, που αφορούσε στην πληρωμή για την επιχορήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία.

0515

«Κατόπιν εορτής, ο κ. Μάρδας μιλά για γραφειοκρατία και σπεύδει, την τελευταία ώρα, να βρει τα χρήματα προκειμένου να καλύψει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ», αναφέρουν οι ίδιες πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.