ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου το "με ένα νόμο τέρμα το Μνημόνιο"

12:33 - 17 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Ζ.Κωνσταντοπούλου: Σχήμα λόγου το "με ένα νόμο τέρμα το Μνημόνιο"
Ερωτόμενη γιατί δεν έχει έρθει ακόμα ο νόμος, με τον οποίο θα καταργούνταν τα μνημόνια, όπως είχε ειπωθεί προεκλογικά, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε "σχήμα λόγου" τη συγκεκριμένη ρήση, εξηγώντας πως "χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο".

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου "με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και γι' αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη».

«Αυτό που ειπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη, παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από όσους έχουν συμφέροντα από την συνέχιση των μνημονίων. Παρά αυτές τις προσπάθειες, η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής.

Αναφορικά με τη συμφωνία κυβέρνησης- δανειστών, σχολίασε: «Είναι άστοχο να προσπαθεί κανείς να κάνει ερμηνείες με βάση τις διαρροές. Οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως καπετανάτα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση και δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Οι προσπάθειες που γίνονται να υπονομευτεί η θέση της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε όριο. Εγώ είχα απευθυνθεί στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν απολαύσει διακριτική μεταχείριση, όταν ο λαός στέναζε και τους ρώτησα: όταν θα μαχόμαστε για τα δίκαια του ελληνικού λαού, εσείς τι θα κάνετε; Με τίνος το μέρος θα είστε; Ήταν ένα ρητορικό ερώτημα».

«Η ανακοίνωση της 20ής Φεβρουαρίου είναι ένα κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, που δεν έχει και καμία νομική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και έχουμε ήδη διανύσει ένα δρόμο, άρα είναι άστοχο να μιλάμε για την 20ή Φεβρουαρίου» είπε ακόμη η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Κάποιοι διακαώς επιθυμούν να μπουν νέα μνημόνια» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πριν η κουβέντα κατευθυνθεί στον ΕΝΦΙΑ. «Στις δεσμεύσεις μας είναι και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ» είπε, ωστόσο δήλωσε πως δεν έχει κάποια περαιτέρω ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της επικείμενης κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 17 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.