ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Θεοδωράκης: Στηρίζω έναν μετριοπαθή ΣΥΡΙΖΑ

14:43 - 17 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Σ. Θεοδωράκης: Στηρίζω έναν μετριοπαθή ΣΥΡΙΖΑ
Την ετοιμότητά του να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση αν η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ απειληθεί και ιδίως «αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνειδητοποιήσει την ανάγκη να επιλεγούν πρόσωπα κεντρώας αντίληψης χωρίς ιδεοληψίες με πρόταγμα τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη σωτηρία της χώρας» ανακοινώνει για πρώτη φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε διαφορετική περίπτωση, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επισημαίνει την πρωθυπουργική δέσμευση ότι οι επόμενες εκλογές «θα γίνουν με απλή αναλογική».

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει παρών στις πολιτικές διεργασίες, αν η επιζητούμενη συμφωνία με τους εταίρους προκαλέσει ρωγμές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επαναλαμβάνει πως ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμένος είναι «ακροδεξιός σκοταδιστής».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δηλώνει επίσης πρόθυμος να μεταβεί μαζί με τον κ. Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου το «Ποτάμι» να βοηθήσει την κυβέρνηση στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει στην πλευρά του Μαξίμου πως «Αν επιλέξει να πάει σε εκλογές, αυτές πρέπει να γίνουν με απλή αναλογική», επισημαίνοντας εμφατικά, ότι υπάρχουν οι 200 βουλευτές για να ψηφίσουν την άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος, γεγονός που θα έδινε όπως λέει στον πρωθυπουργό την ευκαιρία «να φανεί συνεπής σε μια έστω προεκλογική υπόσχεσή του».

Ο κ. Θεοδωράκης, καταλογίζει στην κυβέρνηση «Ανικανότητα, προχειρότητα μαζί με ιδεοληψίες. Το πιο εκρηκτικό μείγμα. Να μην ξέρεις τι να κάνεις και να είσαι και βέβαιος για την αξία των σκουριασμένων απόψεών σου» λέει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει εξομολογητικά: «Ειλικρινά, υπάρχουν στιγμές που αναζητάμε στη Βουλή αφορμή να τους υποστηρίξουμε και δεν μπορούμε να βρούμε. Θέλουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι μέχρι τέλους. Είναι μια νέα κυβέρνηση, λέμε, «δεν μπορεί, κάτι καινούργιο θα φέρνει». Ψάχνουμε, ψάχνουμε, αλλά δεν βρίσκουμε τίποτα που να αξίζει υποστήριξης».

Αναφερθείς στα σενάρια περί διάλυσης του Ποταμιού έως τις επόμενες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντάει: «Ακούστε: το «Ποτάμι» αυξάνει συνεχώς την επιρροή του. Ο κόσμος έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ότι συγκρουόμαστε με συμφέροντα και συντεχνίες, ότι παλεύουμε για μια δυνατή πατρίδα. Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημα, στις εκλογές θα κατεβούμε ως «Ποτάμι». Ούτε ως «Ρυάκι» ούτε ως «Χαράκωμα» ούτε ως «Μέτωπο».

Σε ότι αφορά ειδικότερα στη σύμπηξη μετώπου με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για το οποίο όπως τον προειδοποίησε ο κ. Τσίπρας θα «τον συμπαρασύρει στο βυθό», ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει: «Δεν νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να μου δίνει συμβουλές με ποιους θα συνομιλώ και με ποιους όχι. Όταν έχεις επιλέξει για το υπουργείο Αμύνης της χώρας σου έναν ακροδεξιό σκοταδιστή, δεν μπορείς να λες στους άλλους με ποιους να συνομιλούν. Ας κοιτάξει, λοιπόν, τις δικές του παρέες ο κ. Τσίπρας και ας μην αγωνιά για τις δικές μου. Εγώ ξέρω να προστατεύω τον εαυτό μου».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 17 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.