ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς στο ΣΕΒ: Απ'τη μια επίθεση, απ'την άλλη στήριξη

14:41 - 18 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Σαμαράς στο ΣΕΒ: Απ'τη μια επίθεση, απ'την άλλη στήριξη
«Δεν θα κλείσουμε την πόρτα στην κυβέρνηση αν θέλει να ξεπεράσει τις κομματικές αγκυλώσεις» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς απο το βήμα της ΓΣ του ΣΕΒ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε δεκανίκι της κυβέρνησης». Διερωτήθηκε δε, για το πώς η τελευταία, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της αν αυτές δεν υπερψηφιστούν απο τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικής, προώθηση μεταρρυθμίσεων και αναπτυξιακές δράσεις».

Εμφάνιση IMG_2089.JPG

Ο κ. Σαμαράς, τάχθηκε κατά της επιβολής φόρων τονίζοντας ότι «η χώρα έχει βυθιστεί στη λογική του λαϊκισμού». «Η αύξηση του ΦΠΑ και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φέρει ανεργία ειδικά στις ΜμΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, δικαιολογήθηκε για την πολιτική του λέγοντας οτι επέβαλε φόρους για να μειωθούν τα ελλείμματα και ότι υπήρχε η δυνατότητα για την ανακούφιση των φορολογουμένων, μόλις το επέτρεπε η οικονομία. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του που δεν εξήγησε πως οι φόροι θα ήταν προσωρινοί, ενώ επανέλαβε ότι θα προχωρούσε σε flat tax χαμηλό για τις επιχειρήσεις και σε διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, αν δεν έπεφτε από την εξουσία.

Εμφάνιση IMG_2088.JPG

Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αποδομεί τις μεταρρυθμίσεις και πως συστήνει ένα κομματικό κράτος γεγονός που οδηγεί σε πολιτική με πολλούς φορους. Ο πρώην Πρωθυπουργός τέλος, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της πολιτικής του, ενώ προέβλεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ένα νέο μνημόνιο με ακόμα χειρότερη συμφωνια.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 18 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.