ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brussels Group: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με το βλέμμα στη Ρίγα

08:37 - 19 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Brussels Group: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με το βλέμμα στη Ρίγα
Συνεχίζονται σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο στο Brussels group, ενώ αύριο η διαπραγματευτική ομάδα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, με στόχο να "κλειδώσει" η βάση της συμφωνίας και στη συνέχεια στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στη Ρίγα να γίνει η τελική πολιτική υπέρβαση των εμποδίων.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε άλλη μια τηλεδιάσκεψη του Brussels Group σε καλό κλίμα, χωρίς όμως τη συμμετοχή του κ. Χουλιαράκη, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα από το Σαββατοκύριακο για τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη τηλεδιάσκεψη δεν συζητήθηκε το προσχέδιο της συμφωνίας της Κομισιόν, του οποίου ούτως ή άλλως η ύπαρξη δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε από το υπ. Οικονομικών, ούτε από την Κομισιόν.

Η ελληνική κυβέρνηση προβάλλει την αναγκαιότητα για σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές της μέχρι το τέλος Μαΐου, έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ ο κ. Βαρουφάκης, σε συνεντευξή του τη Δευτέρα στο Star, σχολίασε ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην κλείσει συμφωνία μέσα στο Μάιο», έπειτα από τις νέες παραχωρήσεις (ενιαίος ΦΠΑ, κατάργηση έκπτωσης στα νησιά, περιορισμών χρήσης μετρητών κλπ) που ήδη έχει κάνει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές.

Η Κομισιόν ωστόσο χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών τονίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα είναι σημαντική όχι όμως υποκατάστατο των όσων έχει ζητήσει το Eurogroup να γίνουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Βερολίνο, καθώς ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη θέματα ανοικτά στη διαπραγμάτευση και παρέπεμψε στις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup και στον «οδικό χάρτη» της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε σχετικά: Ιδού η συμφωνία που προτείνει η Κομισιόν! Άγνοια δηλώνουν Αθήνα - Βρυξέλλες

Τελευταία τροποποίηση στις 10:57 - 19 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.