ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: Μέση λύση για τη συμφωνία

20:52 - 19 Μαϊ 2015 | Πολιτική
ΝΔ: Μέση λύση για τη συμφωνία
Σολομώντεια λύση πρότεινε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, όσον αφορά τη στάση που κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση,  έναντι μιας  ενδεχόμενης συμφωνίας κυβέρνησης και πιστωτών.

Μετά από δίωρη συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης το ΠΣ του κόμματος αποφάσισε ότι η στάση που θα τηρήσει το κόμμα θα γίνει αντικείμενο ευρείας συζήτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των εκλεγμένων οργάνων της ΝΔ, αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει η ηγεσία, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των οργάνων.

Παρά την ανοικτή διαφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πλειοψηφία του οργάνου έκρινε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να αποφασίσει ποια θα είναι η θέση της έναντι μιας συμφωνίας που ακόμα δεν υπάρχει και κανείς δεν ξέρει το περιεχόμενό της.

Έτσι όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την απόφαση, καθώς ο κ. Σαμαράς και η ηγετική του ομάδα πέτυχαν να μην ληφθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή απόφαση για τη στάση της ΝΔ αλλά και οι ενδεχόμενοι υποψήφιοι αρχηγοί και οι άλλοι αντιφρονούντες να εξασφαλίσουν τη συνεδρίαση των οργάνων.

Ο κ. Μητσοτάκης παρότι συμφώνησε με τη σύγκλιση των οργάνων διαφοροποιήθηκε με τη στάση του από την απόφαση, τονίζοντας ότι «πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί, καθώς ακόμη και μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία».

Η πλειοψηφία όμως δεν ήταν σε αυτή τη λογική και απλά συμφωνήθηκε να συνεδριάσει η Κ.Ο. και τα υπόλοιπα κομματικά όργανα στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία.

Μάλιστα, σε μια από τις σπάνιες στιγμές για συνεδρίαση κομματικού οργάνου, εκδόθηκε και ανακοίνωση έπειτα από ομόφωνη απόφαση των γαλάζιων στελεχών, στην οποία αναφέρεται ότι η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων διευκρινίζεται επίσης ότι «η ΝΔ ως η κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και τρόικας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.