ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εμπλοκή στις σχέσεις Μαξίμου - Βουλής για την ΕΡΤ

23:14 - 20 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Νέα εμπλοκή στις σχέσεις Μαξίμου - Βουλής για την ΕΡΤ
Στο πάρα πέντε και με πυροσβεστική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, αποσοβήθηκε το βράδυ της Τετάρτης νέο επεισόδιο στην κρίση που σοβεί στις σχέσεις Μαξίμου- Βουλής.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΔΕΚΟ για τον διορισμό από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Παππά, των Δ. Τσακνή και Λ. Ταγματάρχη στη διοίκηση της ΕΡΤ, που επρόκειτο να γίνει αύριο Πέμπτη, αναβλήθηκε αιφνιδίως για μια ακόμα φορά, όταν διαπιστώθηκε ότι οι διαθέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητικές και ότι η κυβερνητική πρόταση όδευε σε ηχηρή απόρριψη.
 
Επίσημη δικαιολογία, πρόσφερε το ταξίδι του υπουργού στη Ρίγα, όπου ο κ. Παππάς,  θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό για τη σύνοδο κορυφής. Όλα δείχνουν όμως ότι πρόκειται για εύσχημο άλλοθι.

 
Η πραγματική αιτία έγκειται στο γεγονός ότι με πρώτη την πρόεδρο της Επιτροπής και Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις εργασίες της, παρά τις αντικαταστάσεις βουλευτών που ζητήθηκαν,  εμφανίζονταν επίμονα απρόθυμα  να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση.

Ο κ. Πετράκος δηλώνοντας τη διαφωνία του, είχε ζητήσει να αντικατασταθεί, ενώ η Ραχήλ Μακρή, όπως και άλλοι βουλευτές, διαβεβαίωναν ότι θα καταψηφίσουν.

Στη διάρκεια της μέρας, είχε προηγηθεί η κοινοποίηση της δυσαρέσκειας του Μαξίμου το οποίο διοχέτευσε τη δυσανεξία του για την στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε θέματα όπως τα αποθεματικά, οι οποίες, πάντως ανασκευάστηκαν αργότερα, μέσω των «δελτίων των οκτώ».

Και αργότερα, ο κ. Παππάς, ζήτησε με επιστολή του στην κ. Κωνσταντοπούλου να συντμηθούν οι διαδικασίες και να διεξαχθούν οι δύο ψηφοφορίες σε μια- αίτημα που σκόνταψε στην άρνηση της Προέδρου.  

Φαίνεται, έλεγαν στους διαδρόμους,  πως στην παρούσα φάση η Ζωή πήρε μια παρτίδα πίσω…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.