ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλέξης Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος

10:06 - 22 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Αλέξης Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος
"Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος" ανέφερε προσερχόμενος στη Σύνοδος Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στη Ρίγα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η συζήτηση χθες το βράδυ με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ήταν πολύ εποικοδομητική, σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μπαίνοντας το πρωί της Παρασκευής στη Σύνοδο Κορυφή, στη Ρίγα.

Νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ, επίσης προσερχόμενη στις εργασίες της Συνόδου, τόνισε πως «Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, όμως η συμφωνία πρέπει να κλείσει με τους τρεις θεσμούς», συμπληρώνοντας πως η συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν φιλική και εποικοδομητική, «όμως είναι σαφές ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει».

Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η συνομιλία το προηγούμενο βράδυ με τους Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ «ήταν φιλική και εποικοδομητική, όμως είναι σαφές ότι μένει ακόμη δουλειά με τους τρεις θεσμούς, υπάρχουν αρκετά να γίνουν».

«Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσφερθεί, όποτε υπάρχουν ζητήματα και χρειάζεται συνδρομή, να την προσφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση, όμως η συμφωνία πρέπει να καταρτιστεί με τους τρεις θεσμούς» τόνισε. Προς αυτό, «πρέπει να γίνει πάρα πολύ εντατική δουλειά» κατέληξε η καγκελάριος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ στις 14.30. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.