ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: "Χαίρε Δικτάτορα!" - Σε ποιον το είπε;

15:01 - 22 Μαϊ 2015 | Πολιτική
"Χαίρε, δικτάτορα!": Έτσι χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας τον λαϊκιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η απάντηση του Ορμπαν, αλλά οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής δεν την άκουσαν! Ωστόσο, ο Ορμπάν  διατήρησε το χαμόγελό του, όπως και ο Γιούνκερ, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος και υποδεχόταν τους συμμετέχοντες με διάφορες φιλικές χειρονομίες.

Να σημειωθεί πως ο Ορμπάν επικρίνεται συχνά από τους αντιπάλους του για "αυταρχική παρέκκλιση".

Μετά την άνοδό του στην εξουσία, το 2010, προέβη σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, τα Μέσα Ενημέρωσης και την οικονομία, οι οποίες χαρακτηρίζονται μοιραίες για τις ελευθερίες από την αντιπολίτευση και επικρίνονται ευρέως στο εξωτερικό.

Τελευταία πρότεινε να ανοίξει και πάλι στη χώρα του η συζήτηση για την ποινή του θανάτου, η οποία καταργήθηκε το 1990 στην Ουγγαρία και απαγορεύεται στην ΕΕ, προκαλώντας σάλο στους κόλπους της Ένωσης.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.