ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλέπουν συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες Τσίπρας-Γιούνκερ

16:12 - 22 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Βλέπουν συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες Τσίπρας-Γιούνκερ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στη Ρίγα της Λετονίας.  

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την πορεία και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ ο κ. Γιουνκέρ από την μεριά του αναγνώρισε ότι έχει γίνει πρόοδος στα τεχνικά κλιμάκια.

Παράλληλα, ο κ. Γιουνκέρ εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας μέσα στο χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, το οποίο φαίνεται πως για την Αθήνα μετακινείται προς τις αρχές του Ιουνίου.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σε μια πρώτη αποτίμηση των συζητήσεων χθες και σήμερα στη Ρίγα, μιλούν για επαφές που είχαν ουσία με κατεύθυνση προώθησης των διαπραγματεύσεων, επιμένοντας ωστόσο ότι για να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία θα πρέπει να γίνουν με ρεαλισμό βήματα από όλες τις πλευρές.

Σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης σημείωναν ότι εάν κυριαρχεί η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία», τόνισαν.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ουκρανίας και για την ανθρωπιστική βοήθεια που η χώρα μας έχει παράσχει προς το Κίεβο για την στήριξη της εκεί ελληνικής κοινότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:05 - 22 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.