ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιόδοξος για τα Ταμεία ο Στρατούλης

17:15 - 22 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Αισιόδοξος για τα Ταμεία ο Στρατούλης
Καθησυχαστικές δηλώσεις για τις συντάξεις Ιουνίου έκανε την Παρασκευή,  ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους και ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

«Οι συντάξεις δε θα μειωθούν. Αν χρειαστούν ωστόσο, 10-11 εκατ. στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, θα καλυφθούν από το ΙΚΑ έναντι οφειλών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως τα έσοδα του Μαΐου αποδεικνύονται αυξημένα σε σχέση με του Απριλίου, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

«Πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη σύσκεψη που κάνουμε κάθε Παρασκευή με τη διοίκηση του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ και εξετάζουμε την πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων και η εικόνα που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου των δύο ασφαλιστικών ταμείων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο τα ασφαλιστικά ταμεία να λάβουν έκτακτη χρηματοδότηση, απάντησε: «Όχι, δε θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση. Θα έχουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα έσοδά τους τις τελευταίες ημέρες, πάνε πάρα πολύ καλά, ενώ η εκτίμηση μόνο για το ΙΚΑ είναι ότι θα έχει έσοδα το Μάιο πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.