ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιου σε Τσίπρα: Τελειώνετε με την διαπραγμάτευση

21:23 - 22 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Λιου σε Τσίπρα: Τελειώνετε με την διαπραγμάτευση
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις επαφές τους με ξένους αξιωματούχους, ο Πρωθυπουργός και λίγο μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε στη Ρίγα με Ευρωπαίους ηγέτες, είχε  τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λιου επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα «για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα» και υπογράμμισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, «για να αποφύγει η χώρα την ταλαιπωρία».

Επικαλούμενο πηγές του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ το Reuters τονίζει πως ο κ. Λιου προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καταλήξει σύντομα σε μια συμφωνία με τους εταίρους της, τότε αυτό θα προκαλούσε «δυσκολίες για την Αθήνα και αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες, αναφέρουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη από τις ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους πιστωτές της.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:30 - 23 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.