ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας στο αυριανό G7

14:46 - 26 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Παρέμβαση ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας στο αυριανό G7
Την άποψη πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ελλάδα και θα παρέμβουν υπέρ της στο G7 της Δρέσδης, υποστηρίζει η Suddeutsche Zeitung. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξουν την άποψη του Ελληνα ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη ότι έπειτα από επτά χρόνια κρίσης, η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μια νέα συμφωνία για περισσότερη ανάπτυξη.

Στο δημοσίευμά της, η δημοφιλής εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δίκιο. Για να σωθεί η Ευρώπη, η Γερμανία πρέπει να κάνει επενδύσεις. Η Γερμανία είναι η μοναδική μεγάλη χώρα της Ευρωζώνης που διαθέτει αρκετά χρήματα για να υποστηρίξει οικονομικά μέτρα στήριξης σε μεγάλη κλίμακα. Γι’ αυτό τώρα το Βερολίνο πρέπει να κάνει επενδύσεις».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των G7 που θα διεξαχθεί στη Δρέσδη στις 27-29 Μαΐου. Η ομάδα των G7 αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των 7 μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών (ΗΠΑ, Βρετανίας, Καναδά, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας) και στις συνεδριάσεις της μετέχουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Τονίζεται επίσης ότι η Ουάσιγκτον, επικρίνει εδώ και καιρό τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν την κρίση και, κατά τη γνώμη των Αμερικανών, γι’ αυτό ευθύνονται κυρίως οι Γερμανοί, εξηγεί η Suddeutsche Zeitung. Πριν από πέντε χρόνια, ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ είχε συναντηθεί με τον ομόλογό του στο Βερολίνο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του είχε ζητήσει να λυθεί η κρίση στην Ελλάδα γρήγορα και αποφασιστικά. Η Γερμανία θα έπρεπε, σύμφωνα με τον τότε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, να πάψει να επιβάλλει στις άλλες χώρες αυστηρά μέτρα λιτότητας και ως η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ να υποστηρίξει την ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.