ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας Σιίτης μπροστά στις Καρυάτιδες με μηνύματα στο ISIS

19:29 - 28 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Ένας Σιίτης μπροστά στις Καρυάτιδες με μηνύματα στο ISIS
Πολλαπλό μήνυμα εκπέμπει η παρουσία της υψηλής ιρανικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Σε μια εποχή που το φανατικό σουνιτικό Ισλάμ του ISIS απειλεί «παγανιστικά» μνημεία, η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του σιιτικού Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, μόνο απαρατήρητη δεν περνά. Άλλωστε, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρεται ακόμα κι από τους Αμερικανούς, η μόνη που μπορεί να φέρει καίρια και αποτελεσματικά χερσαία πλήγματα στο Ισλαμικό Κράτος.

Έτσι, μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα του Ιρανού ΥΠΕΞ και τις σημαντικές συζητήσεις που διεξήχθησαν, η ελληνική πλευρα παραθέτει επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Οικοδεσπότες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

O Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Πετρελαίου του Ιράν, Αμίρ Χουσεΐν Ζαμανίνια, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τύπου και Δημόσιας Διπλωματίας του Ιράν, Σεγιέντ Μοχάμεντ Αλί Χασανί καθώς και τον Πρέσβη του Ιράν στην Αθήνα, Μπεχνάμ Μπεχρούζ.

Θα προηγηθεί ξενάγηση της Ιρανικής Αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.