ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Εργασίας: «Μπαγιάτικη λασπολογία» τα περί 6.000 ευρώ για το γραφείο Σκουρλέτη

15:59 - 29 Μαϊ 2015 | Πολιτική
Υπ. Εργασίας: «Μπαγιάτικη λασπολογία» τα περί 6.000 ευρώ για το γραφείο Σκουρλέτη
Για συκοφάντηση και για «μπαγιάτικη λασπολογία» κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με αφορμή πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε δαπάνη ύψους 6.000 ευρώ για να ανακαινίσει το γραφείο του.

Με ανακοίνωση του, το υπουργείο Εργασίας σχολιάζει ότι «η δήθεν αποκάλυψη "σέρνεται" σε ορισμένης ποιότητας δημοσιογραφικά γραφεία από τον περασμένο Απρίλιο και έχει ήδη απαντηθεί».

«Οι πρωτεργάτες της σημερινής συκοφάντησης έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η συγκεκριμένη δαπάνη είναι και ο λόγος που δεν πληρώνονται οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, καθυστερούν προγράμματα απασχόλησης και απειλείται η χώρα με χρεοκοπία», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Ανααφέρεται ακόμη ότι επιστρατεύονται εναντίον του υπουργού Εργασίας «ψέματα, κακόβουλα σχόλια, ανυπόστατες κατηγορίες, χαρακτηρισμοί που στερούνται σοβαρότητας και εμπάθεια που ξεπερνάει τα όρια».

Επίσης, το υπουργείο εργασίας σημειώνει ότι «την ίδια ώρα που κάποια ΜΜΕ "κιτρινολογούν" για το πόσοι άποροι θα πληγούν από τις δαπάνες τακτοποίησης γραφείων», εκείνο δίνει την μάχη για «την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την υπεράσπιση συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την αύξηση του κατώτατου μισθού, το χτύπημα της αδήλωτης εργασίας».

«Και για να τελειώνουμε με τη  "μπαγιάτικη" λασπολογία. Στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μπορούν να το βεβαιώσουν δεκάδες συνδικαλιστές και όλοι οι εργαζόμενοι του υπουργείου που γνωρίζουν τον χώρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ανέφερε ότι κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ θα δοθούν «για να διακοσμηθεί κατάλληλα το γραφείο» του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 21956/4096.

Μάλιστα, στην ερώτηση «πόσα λεφτά είναι τα 6.088,50 ευρώ;» που θέτει η εφημερίδα, δίνει η ίδια την απάντηση με συγκρίσεις: «Με μια απλή προσέγγιση στις μέρες που ζούμε, τα 6.088,50 ευρώ είναι 17 επιπλέον μηνιαία επιδόματα των 360 ευρώ για 17 περισσότερους ανέργους. Είναι επίσης 30 μηνιαία επιδόματα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) των 200 ευρώ για 30 χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι, τέλος, επιδόματα σίτισης των 120 ευρώ το μήνα για 50 απόρους. Είναι και πολλά άλλα αυτά τα 6.088,50 ευρώ».

Διαβάστε σχετικά: €6.000 για... ανακαινίσεις στο γραφείο του Π.Σκουρλέτη!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.